IK WORD GEK VAN MIJN INNERLIJK GESPREK!

Nu de externe grenzen zijn aangegeven word ik vanzelf binnen mijn persoonlijke grenzen gedreven. Terugvallen op mezelf blijkt nog niet mee te vallen. In mijn hoofd MOET veel zonder dat het een weg kan vinden in de praktijk. Ik merk het aan de drukke innerlijke dialoog die mijn aandacht en energie opeist zonder enig werkelijk resultaat. Tijd om er iets aan te doen en mijn coachmethodieken eens op mijzelf los te laten.

 

 

 

Mijn innerlijke dialoog laat zien hoe mijn denkpatroon verloopt en de invloed daarvan op mijn acties en gemoedstoestand. Het is een gesprek in mijn hoofd tussen verschillende delen van mijn persoonlijkheid. In deze crisistijd luister ik graag naar die delen in mij die ik goed ken. Ze geven vastigheid en vertrouwen maar vertegenwoordigen vaak ook oude denkpatronen die zich nu luid en duidelijk melden.

Zo hoor ik nu vooral de Werkmier in mijn hoofd die zich erg verloren voelt zonder afspraken en een lege agenda. Blijf ik naar haar luisteren dan krijg ik het gevoel dat ik helemaal niets voorstel zo zonder werk. Een erg verlammende conclusie die niets constructiefs oplevert.

 

Ze zorgt er met haar stem voor dat ik ver over mijn eigen grens ga in een poging iets te verzinnen wat zinvol is en betekenis geeft aan deze rare tijd. Het enige wat het oplevert is dat ik gek word van de drukte van de op dit moment nutteloze dialoog in mijn hoofd.

De Werkmier is één van de dominante stemmen in mijn hoofd waar ik in deze ongewisse tijd blijkbaar meteen naar luister. Ik ken haar wel, alleen had ik niet gedacht dat ze zo’n invloed zou hebben op mijn keuzes, beslissingen én mijn gemoedstoestand. Zo zie je maar weer waar je op terugvalt in crisistijd!

Wat ik niet hoor in mijn hoofd zijn de stemmen die tegenwicht kunnen bieden aan die schreeuwende Werkmier. Ze delven het onderspit of ik negeer ze omdat ze mij confronteren met dingen waar ik ongemakkelijk van wordt of sowieso al moeite mee heb.

Ze zijn meer verbonden met het MOGEN, dat waar ik naar verlang en de nuancering. Ze zorgen voor ontspanning in het driftige MOETEN en maken mij ook weer heel door andere facetten van mijn persoonlijkheid in beeld te brengen. Na enig zoeken maakt ze zich kenbaar:

 

Tja, na deze Voice-Dialogue sessie moet ik onder ogen zien hoe ik mijn bestaan toch erg graag ontleen aan mijn werk. Geen wonder want ik kom er volledig tot mijn recht maar ik ben nog meer dan mijn werk en in deze crisistijd was dat even naar de achtergrond verdwenen.

Dat geschreeuw van de Werkmier bracht me uit het lood en leverde alleen drukte in mijn hoofd op. Voor een gezond evenwicht heb ik de Tevredene nodig die me helpt met mededogen en zonder oordeel naar mezelf te kijken. Het geeft begrip en remt de Werkmier in mij af.

Het onderzoeken van de innerlijke dialoog op tafel geeft helderheid en herstelt de balans en rust in mijn hoofd. Regelmatig hoor ik beide stemmen klinken maar nu wel in een gezonde balans en dat helpt. Ik ben op een stevige en bewuste manier verbonden met mezelf en dat is zeker in deze onzekere tijden fijn om te merken.

Goed dus om in deze ongewisse tijden af en toe mijn coachmethodieken toe te passen op mijn eigen onvermogen. Toetsing in de praktijk of het nog steeds klopt wat ik mijn klanten voorhoud. En het is OK!