Veel gestelde vragen

Ik herken veel maar is dit voor mij het juiste moment om ermee aan het werk te gaan?
Het is altijd goed om bij jezelf na te gaan of je genoeg aandacht en tijd hebt om aan een coachtraject te beginnen. Toch is de twijfel vaak gerelateerd aan het gebrek aan zelfvertrouwen dat je als HSP-er al je hele leven kent. In een gesprek wordt altijd duidelijk waar je twijfel mee te maken heeft. Als dat duidelijk is kun je weloverwogen je beslissing nemen.
Ik ben erg zoekende en hoe weet ik nu of dit geschikt voor me is?
Het is logisch dat je alleen met mij aan het werk wilt als er genoeg vertrouwen is. Vertrouwen in jezelf dat je de juiste keuze maakt en vertrouwen in mij als professioneel gesprekspartner die jou werkelijk een stap verder helpt. Dat vertrouwen moet worden opgebouwd en is er niet zomaar. Om dat mogelijk te maken organiseer ik lezingen waarin je kennis kunt maken met mij als persoon maar ook met mijn visie en werkwijze.

Ook is het mogelijk om een gratis belafspraak te plannen van ongeveer 45 minuten waarin je meteen merkt of ik aansluit bij wat jij nodig hebt en of ik herken waar jij al zo lang mee rondloopt en een oplossing voor zoekt. Mijn ervaring leert dat de meeste klanten na een gesprek een goede beslissing kunnen nemen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Geef jij ook concrete handvatten?
Ja zeker! Uitgangspunt van mijn coaching is altijd je dagelijks leven en alles wat daarin voorvalt, vragen oproept of problemen veroorzaakt. Het laat zien hoe het werkelijk met je is, wat er aan de hand is en hoe je denkt, voelt en doet. De inzichten die je krijgt tijdens het coachgesprek worden omgezet in speciaal voor jou samengestelde oefeningen. Zo oefen je meteen in je eigen praktijk van alledag hoe je de dingen anders aan kunt pakken.
Geef jij ook cursussen?
Niet meer! Ik heb regelmatig basiscursussen gegeven. Ik merk dat het gevoel anders dan anderen te zijn en de effecten daarvan op je persoonlijk leven niet goed aan bod komen in een algemene basiscursus over hoogsensitiviteit. Daarom heb ik gekozen voor persoonlijke maatwerktrajecten omdat dit effectiever aansluit bij de vragen van mijn klanten. Wel geef ik verdiepende masterclasses die inzoomen op een specifiek thema. Neem gerust contact met me op als je hier een vraag over hebt.
Ik heb al coaching via mijn werk, wat moet ik daar mee doen?
Ik coach vanuit een hoogsensitief perspectief en juist daarvoor kom je naar mijn lezing of wil je met mij aan het werk. Ik kan helderheid geven in hoeverre hoogsensitiviteit een rol speelt in het coachtraject dat je volgt. Maak daarom altijd gebruik van de mogelijkheid om een belafspraak met me te maken dan kunnen we dit onderzoeken en bespreken. Daarna kun je een passende keuze maken.
Worden jouw gesprekken vergoed?
Nee, mijn gesprekken worden niet vergoed. Wel zijn steeds meer werkgevers bereid een tegemoetkoming in de kosten te betalen. Ook kunnen werknemers soms gebruik maken van een Persoonlijk Ontwikkelbudget dat hun werkgever beschikbaar stelt. Soms is het mogelijk om de coaching te betalen vanuit een opleidings-pot. Het is altijd de moeite waard om bij je werkgever te informeren naar de mogelijkheden. Op verzoek kan ik, binnen redelijke grenzen, een aangepaste zakelijk offerte voor je maken die past bij de eisen die je werkgever daaraan stelt.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, je kunt in 2 termijnen betalen dan ontvang je vóór aanvang van de coaching een factuur en halverwege het coachtraject. Mocht je daar niet mee geholpen zijn dan kijken we samen wat ik daar nog verder in kan doen.
Waarom kan ik kiezen om een verslag te ontvangen?
Ik werk met een persoonlijk verslag waarin ik meteen relevante informatie over hoogsensitiviteit opneem, gekoppeld aan je dagelijkse situaties. De ervaring leert dat sommige klanten graag werken met zo’n verslag en er veel in lezen.Anderen hechten er minder aan en werken liever met een lijst van enkele aandachtspunten. Een persoonlijk verslag kost tijd en ik heb ervoor gekozen om dat in rekening te brengen. De keuze is aan jou.
Zijn 6 gesprekken wel genoeg, bij anderen krijg ik meer gesprekken?
In de intake maak ik een inschatting hoeveel gesprekken je nodig hebt om goed aan het werk te gaan met je vragen. Elk gesprek duurt 90 minuten en er zitten 2 weken tussen de gesprekken om alles goed te laten landen. Dat betekent dat je gedurende 4 maanden intensief met jezelf in gesprek bent. De praktijk wijst uit of 6 gesprekken genoeg zijn. Soms zijn 2 gesprekken extra nodig maar daarna is het goed als alles ook echt kan landen in je persoonlijk leven. Ik geef zelden meer dan 9 gesprekken of ik verwijs al eerder naar een collega omdat iets anders om aandacht vraagt.
Ik zoek een andere invulling van mijn werk, doe jij ook aan loopbaanbegeleiding?
Ik ben geen loopbaancoach maar kan wel met je meekijken in hoeverre dit gekoppeld is aan je hoogsensitiviteit. Zo is het fijn te weten welke talenten en kwaliteiten je van nature bezit en hoe het verbonden is met je hoogsensitiviteit. Heb je daar tot nu toe voluit gebruik van kunnen maken of wat heb je daarin gemist dat je nu op zoek gaat naar iets anders? Als dit helder is kun je anders zoeken naar een nieuwe baan of een andere invulling van je werk.
Ik ben nu enthousiast maar heb grote moeite de dingen vol te houden. Gaat mij dat lukken bij jou?
Het ergens aan beginnen en dan toch weer stoppen past bij de hoogsensitieve zoektocht en die ken ik uit eigen ervaring én als professioneel coach. Wat dat betreft is niets mij vreemd. Ik werk altijd met wat op tafel komt ook als je blijkbaar niet kunt voldoen aan je eigen verwachtingen en overweegt te stoppen met de coaching. Meestal is dit onderdeel van het probleem waar je voor komt.