verslaafd aan erkenning en waardering van anderen

Zonder dat ik het wist werd ik een specialist en toch heb ik nu je hulp nodig.

Al 15 jaar lang is er geen coachtraject in mijn praktijk waarin het thema bevestiging en afwijzing niet ter sprake komt. Het is een rode draad in mijn coaching geworden en zo langzamerhand heb ik er behoorlijk wat expertise in verzameld vanuit verschillende gebieden. Zonder dat mijn resultaten of mijn klanten daar aanleiding toe gaven bleef ik het gevoel houden dat er iets ontbrak in mijn werkwijze.

De afgelopen tijd gaf ruimte om hiermee aan de slag te gaan en dat gaf me het laatste zetje. Ik heb de tijd genomen om een instrument/werkvorm te ontwikkelen dat/die zich specifiek richt op het coachen van rejection sensitivity, de gevoeligheid voor afwijzing. Er kriebelde steeds iets als ik hierover na ging denken maar ik wist niet wat. Na het lezen van een boek dat “toevallig” op mijn pad kwam viel bij mij het laatste kwartje en dat zette me aan om rejection sensitivity anders te bekijken en te formuleren.

Ik ben van mening dat afwijzingsgevoeligheid een gevolg is van een verslaafdheid aan de erkenning en waardering van anderen. Dat lijkt hetzelfde maar dat is het niet. Voor mij begin je met deze constatering bij de onderliggende oorzaak van afwijzingsgevoeligheid en niet bij de klachten die erdoor ontstaan. Een wereld van verschil en kenmerkend voor mijn aanpak.

Zo leerde ik het vernuftige systeem kennen dat aan deze verslaving ten grondslag ligt en dat het zo lastig maakt om deze afhankelijkheid om te draaien. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ondanks je inspanningen je toch aan blijft passen aan je omgeving en daardoor niet zo uit de verf komt als je zou willen. En daar heb je last van zonder te weten hoe je dit aan kunt pakken. Net als bij een verslaving kies je vaak de oplossing die het probleem alleen maar versterkt. Alsof je krabt aan een muggenbeet terwijl je weet dat de jeuk alleen maar erger wordt.

Bij hoogsensitieve volwassenen is het niet verwonderlijk dat deze afhankelijkheid van de bevestiging van anderen ontstaat. Ook ik heb er jarenlang last van gehad en heb me los gemaakt van de erkenning en waardering van anderen als voorwaarde voor mijn eigen levensgeluk.

Om dit instrument goed te kunnen gebruiken vraag ik jullie hulp. Wil je me helpen dit instrument te testen in een coachsessie van 2 uren? Daarin gaan we met elkaar in gesprek waarbij jouw dagelijkse praktijk het uitgangspunt is. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.

Deze coachsessie is geschikt voor je als je:

  • Op dit moment goed in je vel zit en niet gecoacht wordt door een ander, of
  • Zonder dat je het wilt vaak nadenkt over wat anderen van je vinden, of
  • Je snel gekwetst voelt als iemand kritiek op je heeft en daarmee bezig blijft, of
  • Moeite hebt met het ontvangen van complimenten en je er ongemakkelijk van wordt, of
  • De dingen extra goed wilt doen om gezien te worden door anderen,of
  • meer vanuit jezelf wilt leven en er niet in slaagt om dat ook daadwerkelijk te doen

De coachsessies vinden plaats in het Coachhuis in Helmond of Velp en worden in overleg gepland. Je kunt je aanmelden via de contactpagina met vermelding van je telefoonnummer dan neem ik contact met je op. Ik onderzoek of je geschikt bent als proefkandidaat en we formuleren meteen een beginvraag die we in de coachsessie gaan bespreken.

OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN PLEKKEN MEER VRIJ VOOR PROEFSESSIES!