waarom ik houd van het coachvak!

De mensen van allerlei leeftijden die met hun heldere of soms nog vage vragen op mijn deur kloppen en alle dynamische processen die daaruit voortkomen. Afgelopen 2 weken werkte ik met:

– een vrouw (47) HSP, die niet hoogsensitief wil zijn en ontdekt heeft dat ze het toch is en zoekt hoe ze ermee om kan gaan.

– een vrouw (43), HSS/HB, creatieve denker en ondernemer van een bloeiend bedrijf die doet wat ze kan omdat ze het nu eenmaal kan ( en dat is veel gezien haar vele talenten) en wil ontdekken wat ze eigenlijk te vertellen heeft.

– een vrouw ( 52) HSP, zelfstandig verpleegkundige die terug valt in oude denkpatronen en daarin vastloopt en aan de bel trekt om dit om te draaien en haar blinde vlek in kaart te brengen zodat ze er iets mee kan doen.

– een vrouw (41) HSS/HB, die nu in een diepere laag ontdekt hoe haar hoogsensitiviteit en eigenheid een rol speelt in alles wat ze doet, een eigen bedrijf wil starten en woorden/taal zoekt om haar eigenheid op een goede manier onder de aandacht te brengen en de plek waar dit een meerwaarde is.

– een intake met een vrouw ( 70) HSP die op deze leeftijd een groot verlangen heeft om gewoon te kunnen ZIJN met haar hoogsensitiviteit en niet weet hoe ze dat moet doen en zich eenzaam voelt tussen anderen. Zij is doorgestuurd door de bekkenbodemspecialist die een verband tussen klachten vermoedt.

– een vrouw (35), HSS werkzaam in de HR-business die in 1,5 jaar tijd veel geleerd heeft over haar hoogsensitiviteit en nu een training HSS en werk volgt. Zij heeft een 1op1 praktijksessie over hoogsensitiviteit in teams, in haar teams. Haar praktijk is uitgangspunt.

– aanvraag intake met een man(51), vermoedelijk HSP, 3x burn-out die kost wat kost dit eens en voor altijd goed aan wil pakken. Eerder was zijn hoogsensitiviteit geen onderwerp van gesprek tijdens zijn herstel en hij vermoedt dat daar het probleem ligt.

– een online coachsessie met een vrouw ( 41) HSS/HB, herstellende van burnout, in het noorden van het land woont en na een coachtraject deze maandelijkse ondersteuning nodig heeft bij alle stappen die ze nu in praktijk brengt.

Dit gaat allemaal over hoogsensitiviteit, maar vooral over de toepassing ervan in je dagelijks leven en werk. En daar hebben we allemaal onze blinde vlekken en kunnen we hulp van een goede, professionele coach goed gebruiken.

Een coach die kennis heeft van hoe hoogsensitiviteit zich kan manifesteren in het dagelijks leven en werk van klanten en hoe je daar vanuit verschillende perspectieven aan kunt werken met een concreet resultaat waar de klant naar verlangt en om vraagt.

Met dit blog reageer ik op het item over de wildgroei aan coaches in het programma van Arjen Lubach https://www.youtube.com/watch?v=-CXFG0krk6A