stuurmanskunst tussen kwaliteit en valkuil

In je dagelijkse dag kun je hoogsensitiviteit beleven als kwaliteit of valkuil, als kracht of klacht. In werkelijkheid vormen ze een schaal die beide uitersten aan elkaar verbindt.

Hoe beweeg je tussen kracht en klacht op een manier die effectief en aangenaam voor je is en ook nog past bij wat je omgeving van je vraagt?

Kies je voor controle van deze beweging dan sluit dit niet aan bij de beweeglijkheid en de veranderlijkheid van dagelijkse situaties en ontmoetingen. Je beweegt krampachtig, zonder vertrouwen in jezelf en je stuurmanskunst en dat is niet effectief.

Veel meer dan grip en controle gaat het om het vinden van een dagelijkse dynamiek in jezelf en tussen jou en je omgeving. Een persoonlijke stuurmanskunst die vraagt om een stevig fundament in jezelf en een dosis IK-kracht zodat je in het moment adequaat kunt handelen.

Hoe stuur je in dagelijkse, complexe situaties tussen kwaliteit en valkuil en wat ontdek je over je IK-kracht en je persoonlijk leiderschap?

Er is nu een hulpmiddel beschikbaar dat zicht geeft op jouw stuurmanskunst: de vragenlijst ”8 dynamieken bij hoogsensitiviteit”, die je beweging laat zien tussen kracht en klacht, tussen kwaliteit en valkuil.

Hier zie je er een voorproefje van:

 

Wil je er meer over weten? In de week van de HSP ( 12-18 juni 2023) is deze vragenlijst gratis te downloaden en geef ik op dinsdag 13 juni om 10.00-11.00 uur een korte online Zoomsessie met achtergrondinformatie over inhoud en gebruik van deze vragenlijst.