van kunst leren over jezelf

17jun2023

#artbasedlearning, een kunstontmoeting

in museum de Wieger Deurne

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt. Wil je meewerken aan mijn opdracht voor de Art Based Learning training die ik op dit moment volg bij Cultuur College Oost?

Art Based Learning ( ABL) is een methode van kunst kijken waarbij je leert van kunst, meer dan over kunst. Vanuit een persoonlijke, relevante vraag ontstaat in 4 stappen een dialoog met een kunstwerk dat je zelf kiest uit de tentoonstelling van het museum.

Het is een open, niet-dwingende methode waarbij het vrije, associatieve, het artistiek-creatief denken, centraal staat. Ieder mens heeft het in zich en met deze methode spreek je het actief aan.

Je zou  het een Kunstontmoeting kunnen noemen.

       

 

Deze Kunstontmoeting duurt ongeveer 1,5 uur en ik loods je door de vier stappen. Afwisselend ga je zelf op onderzoek uit in het museum en komen we samen voor een volgende stap in de opdracht of een korte reflectie. Aan het einde verzamel je wat deze Kunstontmoeting je heeft gebracht, hoe je dit beleefd hebt en misschien heb je ook een antwoord gekregen op je vraag …. of ontdek je een nieuwe vraag die je dichterbij een antwoord brengt.

Deze Kunstontmoeting vindt plaats op zaterdag 17 juni van 13.00-15.00 uur. In een kleine groep ( 5 personen) brengen we een bezoek aan museum de Wieger in Deurne ( op loopafstand van station).

Via deze link kun je al een kijkje nemen in het museum en je vindt er alle relevante gegevens voor je museumbezoek. We ontmoeten elkaar bij de ingang https://dewieger.nl/

Uiteraard zijn de entreekosten voor mijn rekening.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten, meld je aan via de contactpagina