Gemma, 56 jaar, shiatsu-therapeut, studie-loopbaanadviseur

Ik had al vaker gelezen over hoogsensitiviteit. Toen jouw lezing voorbij kwam op FB dacht ik: waarom niet, ik ga eens kijken wat het is om daar meer van te weten.

Zo ging dat ook met de belafspraak daarna en het verslag van dat gesprek. Je gaf heel duidelijk een aantal persoonlijke punten aan die te maken hadden met hoogsensitiviteit. Daar had ik nooit zo bij stil gestaan maar het maakte wel verbinding met waar ik naar op zoek was.

Ik had ook geen twijfels meer om hier aan te beginnen en nu wilde ik ook weten of ik zelf ook hoogsensitief was. Daarnaast doe ik eigenlijk van alles, komen er verschillende klanten in mijn praktijk, zowel voor massages als voor beroepskeuzevragen. Waar ga ik me de laatste 10 jaren van mijn werkend leven mee bezighouden?

Jij luisterde goed en gaf mij snel een positief gevoel en vroeg ook door. Het zat ook in de manier waarop je de dingen formuleerde. Je was niet meteen tevreden met een algemeen of ontwijkend antwoord en daardoor kwam er ook voor mij een duidelijker beeld.

Mijn klanten komen bij mij voor een massage en willen zich ontspannen en hun stress verminderen. In het intakegesprek en tijdens de massage spreek ik hen ook over de oorzaken van hun spanningen zoals problemen op het werk of in hun relatie. Ik wist niet zo goed wat ik hiermee kon doen.

Ik ben niet alleen naar mezelf gaan kijken maar ook naar mijn cliënten: zit daar een rode draad in, zijn de cliënten die bij mij komen ook hoogsensitef?

Door steeds weer dingen terug te pakken blijf je in de gesprekken bij de rode draad en nu blijkt dat de mensen die bij mij komen meer dan gemiddeld gevoelig zijn bijv. in arbeidssituaties.

Dat is een duidelijke lijn en daar heb ik nu een aantal handreikingen in gekregen maar daar zal ik zelf een vervolg aan moeten geven. Ik wil dat wel op mijn manier doen, en misschien er een andere draai aan geven.

Ik weet nu dat ik met mijn persoonlijke aandacht en mijn ervaring als loopbaanadviseur ervoor kan zorgen dat mensen zich beter voelen.

( Gemma heeft een kort coachtraject van 4 gesprekken gevolgd)