Mark, 44 jaar, stukadoor

Ik had het gevoel dat ik zweefde en geen contact had met de aarde. Ik voelde me ook niet erg prettig op deze aarde en was erg depressief, energieloos. Ik had al vaker met zulk soort depressies te maken gehad maar in de reguliere zorg kwamen we niet diep genoeg of ver genoeg voor een oplossing.

De intake gaf me meteen het vertrouwen dat ik hier iets kon bereiken wat ik in de reguliere zorg niet gevonden had. Ik merkte dat het bij me aansloot. Het gaf me meteen een goed gevoel en ik vind jou open, warm en ervaringsrijk.

Ik voelde me welkom. Alleen al in dat eerste gesprek had ik al 20 of 30% gewonnen. De erkenning dat het niet vreemd was hoe ik me voelde en dat het wel eens ergens mee te maken zou kunnen hebben.

In het begin was het heel moeilijk om bij mezelf naar binnen te kijken. Er speelde zoveel dat niet goed was dat ik niet wist wat nu eigenlijk de oorzaak was of het probleem. De oefeningen voor de dagindeling, het eten en drinken, de ontspanning, hebben goed geholpen. Ik moet me hier bewust van zijn en blijven en een goed dagritme blijven volgen. Als het druk is vind ik dat lastig.

In de reguliere zorg had ik altijd het idee dat er nooit ver genoeg werd teruggekeken en zo kwam ik nooit bij de oorzaak.  Nu weet ik dat ik al in mijn jeugd gewend was om op mijn tenen te lopen. Ik wilde mijn best doen voor iedereen, ik wilde uitblinken om aandacht te krijgen. Zo ben ik veel te hoge eisen aan mezelf gaan stellen. Ik heb een vechtersmentaliteit maar dat kan ook mijn valkuil worden.

Mij is het elke cent waard geweest. Als het nodig was ging jij door, ook als de sessie al afgelopen was. Daardoor was er de tijd om dieper op de dingen in te gaan. In de reguliere zorg was daar nooit tijd voor en kwam ik nooit bij waar het allemaal vandaan kwam en waar de struikelblokken liggen.

Ik heb het coachtraject als zeer prettig en verhelderend ervaren, alleen maar positief. Ik krijg er energie van en heb mijn zelfvertrouwen weer terug gekregen waardoor ik minder aan mezelf twijfel. Ik sta positiever in het leven en kijk minder negatief naar de wereld. Ik kan de dingen waar ik toch niets aan kan veranderen makkelijker aan me voorbij laten gaan en blijf er niet mee in mijn hoofd zitten.

Ik heb veel geleerd maar het is nog pril dus ik moet het wel actueel houden anders zak ik weg in de oude patronen.

Ik zie in mijn omgeving veel mensen die hun hele leven iets bij zich dragen wat ze niet thuis kunnen brengen. Ik denk dat ze hier geholpen kunnen worden. Ik denk dat hoogsensitieve mensen hier kwetsbaar in zijn en meer bevestiging nodig hebben.