Petra, 60 jaar, kunstenares,

Mijn dochter is gaan lezen over hoogsensitiviteit en zei: “Mam ik denk dat jij dat ook bent!” Ik heb het daarna een beetje voor me uitgeschoven totdat ik in jouw lezing terecht kwam. Ik was heel erg geraakt door wat je zei en het kwam heel erg binnen. Ik had echt een gevoel van: “die staat daar een beetje mij te beschrijven, hoe ik me van binnen voel!!!” Ik was daar erg door ontroerd.

Ik had nog wel enige reserve en heb daarom gebruik gemaakt van de belafspraak maar toen ik jou hoorde tijdens dat gesprek had ik geen enkele twijfel meer. Want toen kwam de vraag bij mij boven ben ik dan ook hoogsensitief en kan ik daardoor allerlei dingen plaatsen die met mij gebeurd zijn en vooral, hoe ga ik daarmee om?

Vaak voelde ik me schuldig of schaamde ik me als er dingen gebeurden. Dan voelde ik dat anderen er anders mee omgaan en dan dacht ik dat ik het niet goed deed. Nou denk ik: “Ja, dit ben ik, ik ben wie ik ben.”

Ik voel me een heel stuk bevestigd in wie ik ben, heel veel dingen vallen op hun plek. Ik krijg vertrouwen in mezelf en dat geeft rust. Eerst schoof ik alles weg maar nu word ik niet meer onrustig maar denk eerder: “O ja, dat is ook onderdeel van mijn hoogsensitiviteit” en dan lees ik weer in de verslagen van de gesprekken. Ik merk meer acceptatie en bevestiging en dat geeft mij rust.

Ik zag uit naar de gesprekken en onze ontmoetingen. Jij komt vanuit dezelfde ervaring en toch ben jij heel krachtig. Ik hoef dus niet te “iebelen” of van mijn stuk gebracht te worden want zo kan het ook en dat gaf mij veel vertrouwen om aan het werk te gaan. En ook de inhoud van wat we bespraken gaf vertrouwen.

Ik heb vanuit mijn werk ook eens coaching gehad maar dat was heel anders. Jij stelt voor mij precies de juiste vragen. Ik denk omdat jij weet waar het vandaan komt en dan denk ik: “Potverdikkie, daar zit iets en dan kom ik heel dicht bij mezelf.”

Ik vind het heel prettig dat jij zo gewoon bent, geen toeters en bellen en ik krijg een gevoel van deskundigheid, maar niet eentje die boven mij staat en dat is fijn. Ik merk ook dat ik het nog niet los wil laten totdat het werkelijk beklijft want dat is nog lastig in de praktijk.

Ik heb het heel positief ervaren en ben iedere keer weggegaan met het gevoel: YES!!!