Serani, 30 jaar, financieel adviseur

Ik wilde meer weten over mijn hoogsensitiviteit en vond het heel lastig om een geschikte coach te vinden. Ik wilde bij mijn werkgever graag mijn persoonlijk ontwikkelbudget hieraan besteden maar de HR-afdeling verwees mij naar grote coachbureaus die hier geen aanbod voor hebben. Dus heb ik veel op internet gezocht naar iemand. Maar welke coach past dan bij mij en welke is goed op het gebied van hoogsensitiviteit?

Nadat ik jou gesproken had twijfelde ik niet om aan de coaching te beginnen. Je was heel duidelijk en had een goede structuur in je opzet. Dat gaf mij meteen het vertrouwen om bij jou aan het werk te gaan. Jij bent een vriendelijk en prettig mens in de omvang, goed in je vak, hebt overzicht en een helder plan van aanpak en schept duidelijkheid en structuur en dat had ik nodig.

Bovendien begrijp jij waar de behoefte ligt en waar de vraag ligt en dat werkt heel prettig.

Ik heb meer inzicht gekregen in wat hoogsensitiviteit is en ik heb geleerd om er beter mee om te gaan zowel privé als zakelijk. Ik weet nu meer hoe het bij mij tot uiting komt, waar ik tegenaan loop maar ook hoe ik er automatisch al gebruik van maak zonder dat ik het weet.

Maar ook hoe ik beter mijn eigen keuzes kan maken bijv. met het werken in een kantoortuin. Ik durf nu na een drukke werkdag voor mezelf te kiezen en tijdens mijn lunch even apart te gaan zitten omdat het beter is voor mij. En dat gaat steeds beter zonder dat ik het allemaal uit hoef te leggen aan collega’s.

Ik vond het superfijn en heb super veel geleerd en ik vond het een prettige ervaring. In het begin dacht ik nog dat het een hele investering was, maar ik merk dat ik er ontzettend veel aan heb gehad. En het blijft ook dus hier kan ik mee vooruit.