Sonja, 44 jaar, zelfstandige

Ik had niet bewust een vraag maar ik merkte dat ik veel gevoelens van anderen overnam en dat ze heel lang bij mij bleven hangen. Ik wilde dat een halt toeroepen want dat vreet energie en dan gaat het in het privéleven ook een beetje meewerken.

Ik had nog nooit coaching gehad dus ik wist van tevoren niet wat ik kon verwachten. Eigenlijk had ik geen zicht op waar mijn vraag over ging, dat werd pas aan het einde van het traject duidelijk. Af en toe was het voor mezelf ook nog een zoeken van waar gaan we naar toe.

Ik had nog nooit bewust ervaren dat de dingen die voor mij normaal waren bij hoogsensitiviteit hoorden. Nu weet ik waar ik rekening mee moet houden en is er meer duidelijk gemaakt.

We hebben veel gewerkt aan het bewaren van mijn eigen ruimte en niet in de energie van de ander gaan. Ik heb gemerkt dat ik mezelf moet beschermen: tot hier en niet verder dus. In mijn praktijk doe ik nu niets anders naar mijn klant toe.

Ik doe iets anders naar mezelf toe en dat maakt het verschil.

Dat gaf duidelijkheid, een stukje rust en in het laatste gesprek ook het inzicht dat het toch bij mij zit, in hoe ik zichtbaar ben bij anderen. Ik ben een rare, de ene keer wil ik zichtbaar zijn en de andere keer helemaal niet en dat is niet altijd duidelijk voor de ander.

Zeker met gevoelskwesties denk ik nu na over mijn reactie bijv. als ik geïrriteerd raak: gevoelsmatig had ik zichtbaar willen zijn, maar ik ben het niet en dan komt de irritatie. Nu kan ik voor mezelf plaatsen waarom ik zo reageer en dan kan ik het ook veranderen. Dat werkt wel door.

Ik vond het erg fijn om te sparren, de bevestiging van…., wat passend is bij….., hoe je jezelf een stukje kunt beschermen.

Ik vond de gesprekken heel fijn want je luistert goed. Je bent heel duidelijk in hoe en wat, ik vond de verslagen goed en ook fijn dat je die stuurde met goede verwoordingen. Ik hoorde het mezelf zeggen en dan voel je je gehoord.